GOODSTOCK´S

  Mellan Katrineholm och Eskilstuna ligger vårt och hundarnas smultronställe. Här har vi, min man Toomas, våra tre (nu utflugna) barn och jag, bott permanent sedan mitten av 80-talet och trakten har fastnat ordentligt i våra hjärtan. Vi bor på en gård med skogen runt knuten och stora gärden nedanför huset där hundarna kan springa och nosa efter rådjur och vildsvin, gräva efter sork och jaga lågflygande svalor. Där finns också en liten å där man kan bada och leka i vattnet.

Maskrosor och Hundkex

 Jag har haft hund sedan jag var 8 år och köpte min första springer 1990. Fyra år senare hade vi vår första kull och förstod direkt att det här var något som vi ville fortsätta med. Men inte i för stor skala utan bara ha högst en kull per år. Det får inte bli som vilket jobb som helst, tycker jag, för hjärtat måste vara med på riktigt.
Vår ambition är att få fram friska, sunda och rastypiska hundar som passar in i olika sociala sammanhang, tillsammans med andra familjemedlemmar.

 Höst

Vi använder några av hundarna i praktisk jakt på klöv-och småvilt (när husse har tid) och tränar viltspår ibland. Vi går också på lydnadskurser när andan faller på och har provat på agility. Hundar som skall användas i avel får också bevista en och annan utställning för att få en bedömning.

Dessemellan fungerar våra hundar som vilka sällskapshundar som helst som älskar att bara strosa runt bland maskrosor och koskit, eller gosa i en soffa eller gnaga på en riktigt fin skogspinne. Jag tror att vi är ganska nöjda med tillvaron, både hundarna och vi.

Välkommen in för att läsa vidare om våra fyrfota vänner….